Yatırımcı Göçmenlik Programı

Federal ve Quebec Eyaleti Yatırımcı Göçmenlik programları 2012 yılı için durdurulmuştur. Programların 2016 yılı başlarında yeniden ve daha yüksek yatırım gerekliliği ile açılması beklenmektedir. Bu süre içerisinde Eyaletlerin Ekonomik Göçmenlik programları ve diğer ülke programları düşünülebilir. Detaylar için lütfen bizimle iletişime geçiniz.


Programın amacı nedir?

Kanada Devleti, Yatırımcı Göçmenlik Programı (IIP) ile, güçlü Kanada ekonomisinin sürekliliğini sağlamak için belirli bir sermayeye sahip tecrübeli iş adamları, profesyonel yöneticiler ve onların ailelerine Kanada’da sürekli oturum ve çalışma izni (göçmenlik) imkanı sağlamıştır. Üç yıl gibi kısa bir sürede Kanada vatandaşlığına  hak kazanabileceğiniz yatırımcı göçmenlik sürecinde, Kanada’da yerleşerek çocuklarınıza yüksek kalitede bir eğitimi neredeyse ücretsiz olarak sağlayabilir, ailenizle beraber Kanada’nın dünyaca ünlü sağlık sisteminden faydalanabilir ve Kanada’nın vatandaşlarına sunduğu hemen hemen her türlü hak ve imkandan eşit olarak yararlanabilirsiniz.

Yatırımcı göçmenlik programına kimler başvurabilir?

Kanada’ya yatırımcı göçmenlik başvurusu yapabilmeniz için;

  • başvuru tarihinden önceki beş senelik süre zarfında en az iki senelik iş ya da yönetim tecrübesine sahip olmanız,
  • kanuni yollardan elde edilmiş 1,600,000 Kanada dolari net varlığa sahip olmanız (eşinize ait varlıklar bu rakama dahildir) ve Kanada devleti nezdinde 800,000 Kanada doları tutarında 5 yıl vadeli, faizsiz bir yatırımda bulunmayı taahhüt etmeniz,
    800,000 CAD yatırım tutarını finanse edebileceginiz yolları öğrenmek için lütfen bize danışınız
  • yatırım tutarı haricinde, Kanada’da kendinizi ve ailenizi geçindirecek maddi imkanlara sahip olmanız (bu rakam her yıl yenilenmekte ve ailedeki birey sayısına göre değişiklik göstermektedir)
  • yatırımcı göçmenlik değerlendirme testinden minimum 35 puan almaniz
  • Sağlık ve güvenlikle ilgili şartları sizin ve aile bireylerinin yerine getirmiş olması,gerekmektedir.

Hangi yatırımcı göçmenlik programına başvurmalı?

Başvuruda bulunabileceğiniz iki Yatırımcı Göçmen Programı vardır:

Federal Yatırımcı Göçmen:  Quebec eyaleti dışında, Kanada’nın herhangi bir eyaletinde yerleşmeyi düşünüyorsanız (Kanada’nın ağırlıklı olarak Ingilizce konuşulan eyaletleri)

Quebec Yatırımcı Göçmen: Quebec eyaletinde yerleşmeyi düşünüyorsanız (Kanada’nın ağırlıklı olarak Fransızca konuşulan eyaleti)

Program detayları

Federal Program Quebec Programı
Minimum Net-Varlık Şartı Kanuni yoldan elde edilmiş minimum 1,600,000 Kanada Doları (eş dahil) Kanuni yoldan elde edilmiş minimum 800,000 Kanada Doları (eş dahil)
Yatırım Şartı Kanada Devleti nezdinde 800,000 Kanada Doları – 5 yıl vadeli ve 0% faiz oranıyla Kebek (Quebec) Eyaleti Hükümeti nezdinde 400,000 Kanada Doları – 5 yıl vadeli ve 0% faiz oranıyla
Yatırım Süresi 63 ay 60 ay
Yatırım Garantisi Eyaletlerin garantisi Quebec Eyaleti garantisi
İş / Yönetim Tecrübesi Şartı Başvurudan önceki son 5 senelik süre zarfındaki 2 sene içerisinde, her sene için beş tam zamanlı çalışanın doğrudan yöneticiliğini yapmış olmak  YA DA Başvurudan önceki son 5 senelik süre zarfındaki 2 sene içerisinde, her sene için belirlenen dört kriterlerden en az ikisine uygun nitelikteki bir işletmenin / şirketin hissedarı ve yöneticisi olmak Başvurudan önceki son 5 senelik süre zarfındaki 2 sene içerisinde planlama, yönetim, finansal, personel ya da maddesel kaynakların kontrolü konusunda yönetim tecrübesine sahip olmak ve bu tecrübenin başvuru sahibi haricinde en az iki tam zamanlı çalişanın bulunduğu kanuni çiftçilik, ticari veya endüstiyel ya da profesyonel mesleki işletmelerde, uluslarası kuruluşlarda ya da kamu sektöründe kazanılmış olması.
Sürekli Oturum Bölgesi Quebec dışında Kanada’nın herhangi bir eyaleti Quebec Eyaleti


Bir cevap yazın